Az épületről

A ház építészeti megjelenése Budapesten egyedülálló lesz, építészeti megoldásai az európai színvonalat képviselik. Lakói büszkék lehetnek majd az épület különleges formavilágára.

Mivel a lakóépületek két park ölelésében valósulnak meg, így kiemelten fontos volt, hogy közel hozzuk a természetet és a zöld felületek látványát.

Ennek érdekében minden lakáshoz nagyméretű erkély tartozik, melyek korlátelemei különleges gondossággal kerültek megtervezésre.

Az egyedi geometriájú erkély korlátok lehetővé teszik, hogy a lakók akadálytalanul élvezhessék a kilátást, ugyanakkor izgalmasan hullámzó elhelyezésük miatt a belátást részben kirekesztik, így biztosítva megfelelő intimitást.


Belső átrium

A Green Court Residence egyik különlegessége az elegáns belső átrium, mely a földszinttől a legfelső szintig köti össze a belső tereket, ahol egy üvegtetővel záródik, így juttatva természetes fényt a közös területekre.

A különleges belső tér végső kialakítására az Ybl Díjjal is elismert kiváló építészt Demeter Nórát kértük fel, aki az építész tervezőkkel szoros együttműködésben egy a maga nemében egyedi koncepciót valósít meg az épület különleges külső megjelenésével harmóniában.


Tervezők

Belsőépítész:

Demeter Nóra DLA /Demeter Design Studió

Ybl Díjjal elismert építész

Építész tervező:

Hartvig Lajos DLA /Bánáti Hartvig Építésziroda

A Green Court Residence I. üteme a XIII. kerület Taksony utca 9. szám alatt kerül megvalósításra. Az épületben 134 lakás, 9 db üzlethelyiség/iroda és 116 db parkoló kap helyet.

A Green Court Residence II. üteme a XIII. kerület Taksony utca 7. szám alatt kerül megvalósításra. Az épületben 140 lakás, üzlethelyiségek/irodák és a hozzájuk tartozó parkolók kaptak helyet.